Segueix-nos a les xarxes socials:

Així funcionarà l'autopista Terrassa-Manresa a partir del 2 de setembre: quines opcions hi ha pels conductors?

Els usuaris de la C-16 tenen deu dies de maniobra per mantenir els descomptes

Amb els canvis que s'introduiran a partir del 2 de setembre en el peatge a la C-16, les condicions generals dels descompte s'aplicaran de dilluns a divendres (no festius) en dues franges del dia. De 7 a 2/4 d'11 del matí i de 5 de la tarda a 9 del vespre. A més, només s'aplicarà a turismes i cal tenir Teletac o l'app Satelise instal·lada al mòbil.

Supòsits

100% de descompte: preu final 0 euros

  • Quan el vehicle entra a l'autopista a l'accés de Sant Vicenç i se'n va cap al nord (Manresa, Sallent, Navàs, Berga...)
  • Quan el vehicle ve per la C-16 des de qualsevol municipi situat al nord de la barrera (Berga, Navàs, Sallent, Manresa...) i surt al peatge de Sant Vicenç per agafar la C-55.

50% de descompte: preu final 2,13 euros

  • Quan el vehicle ve de Terrassa per l'autopista, passa pel peatge central de Sant Vicenç i continua per la C-16 cap al nord (Manresa, Sallent, Navàs, Berga...)
  • Quan el vehicle ve del nord (Berga, Navàs, Sallent, Manresa...), passa pel peatge central que hi ha a Sant Vicenç i continua per la via de pagament cap a Terrassa o l'àrea metropolitana.

Dues opcions

  • El clàssic: Teletac: VIA-T o Teletac és la denominació del sistema implantat a totes les autopistes de peatge espanyoles. Permet pagar el peatge sense necessitat d'aturar el vehicle. Consta d'un dispositiu electrònic que es proporciona en contractar-lo i que s'ha de col·locar al parabrisa. Un sensor llegeix les dades del VIA-T i carrega l'import del peatge a un compte o targeta vinculada al dispositiu. Es pot contractar a la majoria d'entitats bancàries. El procediment és similar al de la contractació d'una targeta de crèdit. S'ha d'associar el Teletac a un compte o targeta de crèdit sobre la qual es realitzaran els càrrecs corresponents al pas per peatges. La majoria d'entitats cobren una quota per aquest dispositiu, a l'entorn d'uns 15 euros anuals.
  • L'innovador: l'aplicació Satelise: Satelise és un mitjà de pagament a través del mòbil autoritzat a Autema, vàlid només a l'autopista Sant Cugat, Terrassa-Manresa (C-16). És una aplicació gratuïta. En primer lloc cal descarregar-se l'app al mòbil que s'utilitzarà i entrar-hi les dades personals. El segon pas és validar el registre, mitjançant un correu electrònic de confirmació que es generarà a l'adreça de correu personal. Seguidament cal introduir les dades del vehicle. S'hi pot afegir més d'una matrícula. Finalment, cal entrar el número de targeta a la qual es vincula per fer els cobraments. Cal tenir present que perquè funcioni correctament és necessari tenir activat el dispositiu al llarg del recorregut, no només al passar pel peatge.
Prem per veure més contingut per a tu