Un total de 2.093 alumnes d'entre 6 i 18 anys de 33 centres educatius de 19 municipis del Bages han participat en el darrer curs d'activitats formatives que ha organitzat el Consell Comarcal per promoure la cohesió social i la convivència en la diversitat. L'objectiu és sensibilitzar i conscienciar sobre el fenomen migratori, la convivència en un entorn intercultural, i sobre les persones amb diversitat funcional.

En total, s'han fet cinc tallers, tres dels quals eren nous. S'han fet per primer cop els de «Persones refugiades», «Islamofòbia, trenca la convivència?» i «Boccia», i s'han repetit els de «Viu la diversitat» i «Juguem-hi tots i totes».

No tots els tallers s'han fet en tots els centres participants, però han permès a l'alumnat reflexionar i debatre sobre la diversitat, treballar prejudicis i estereotips, i han contribuït a la lluita contra qualsevol tipus de discriminació. Tot plegat s'ha fet a través de contes, xerrades, jocs i activitats esportives..., una varietat d'elements a través dels quals els alumnes han pogut aprendre i conscienciar-se sobre aspectes relatius a la diversitat.