El primer denunciant dels abusos a Montserrat, Miquel Hurtado, considera que les conclusions de l'informe que han destapat un nou cas d'abusos sexuals "no són vàlides ni fiables".

El també portaveu de l'associació Infància Robada argumenta els "greus conflictes d'interessos de tres membres de la comissió" que són "un monjo de Montserrat, un antic conseller de la Convergència i Unió i una psicòloga amb una relació laboral prèvia amb la institució". Hurtado també ha criticat que l'informe faci diferències entre en primer i el segon abusador, perquè "no sabem si V.T.M va cometre uns abusos puntuals o també va abusar de múltiples menors".

El primer denunciant del cas destaca que l'element més positiu és "l'enorme valentia" de les víctimes que han denunciat. "Es demostra un cop més que l'única manera que canviïn les coses es quan els supervivents de pederàstia trenquin el silenci i denunciïn els abusos", ha reblat.

Hurtado considera que l'objectiu de la comissió, que ha qualificat com una "auditoria interna", ha estat "minimitzar el dany reputacional de la institució" que considera que "segueix prioritzant mantenir el seu poder, prestigi i patrimoni per sobre dels drets de les víctimes". Per això ha tornat a demanar la dimissió de l'abat Josep Maria Soler.

Ha dit que amb la publicació d'aquest divendres "el cas Montserrat augmenta de gravetat" perquè "fins ara hi havia un pederasta en sèrie que havia abusat de deu víctimes i estava mort" i "a partir d'avui hi ha dos pederastes" i un "encara està viu" però "com que el delicte ha prescrit, no se'l pot jutjar".

Ha criticat que aquest nou abusador que ha descobert l'informe, V.T.M, "si volgués treballar a una escola ho podria fer perquè no té antecedents penals". Per això ha reclamat als partits polítics catalans que defensin "en bloc" la reforma del Codi Penal perquè la prescripció compti a partir dels 50 anys de la víctima, de manera que es pugui denunciar fins als 55 anys en casos d'abusos i fins als 65 en casos d'agressió sexual.

També ha criticat el moment en què s'ha publicat l'informe, ja que assegura que el Monestir de Montserrat el té des de la primera setmana de juliol i considera que s'ha esperat "per publicar-lo un divendres a les dotze i la setmana abans de la Diada perquè la notícia passi sense pena ni glòria".