Com és tradició, el municipi de Moià acollirà avui, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, l'homenatge a Rafael Casanova, fill insigne de la vila. L'acte serà presidit enguany per la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella.

Després de la recepció oficial a l'ajuntament, a partir de 2/4 d'una començarà l'ofrena floral davant del monument del moainès Rafael Casanova, defensor les les llibertats catalanes, ubicat a la plaça de l'Hospital. Les entitats i partits polítics de la comarca faran la seva ofrena als peus del monument en un acte que també tindrà l'acompanyament de l'Espai Musical de Moià, que tancarà l'homenatge amb la direcció i interpretació del cant d' Els segadors. També hi haurà l'actuació dels Falcons de Castellcir.

Les activitats de la Diada començaran de bon matí matí amb l'alçada de l'estelada al cim del Grony. A les 8 del matí, se sortirà a peu des de la plaça de Sant Sebastià i, a les 9, des de la Creu Vermella per alçar l'estelada a les 10 del matí. També hi haurà coca i beguda per a tots els participants. Els actes de la Diada Nacional de Catalunya a Moià estan organitzats per l'Ajuntament de Moià amb la col·laboració de l'Assemblea i dels Amics del Grony.