L'organització de la Festa de la Verema del Bages ha triat Sallent com a escenari de la inauguració itinerant que es fa cada any, i que servirà d'arrencada a les diverses activitats programades fins al 6 d'octubre. La inauguració es farà el divendres 4 d'octubre, a les 7 de la tarda, i anirà seguida d'un taller de vins de varietats autòctones i notes balsàmiques a càrrec del sommelier Josep Pelegrín, i del sallentí Esteve Padullés, expert en plantes. També es presentaran les noves plaques de cava Gibert i cava Artium de la 24a edició de la festa.

A partir de 2/4 de 9 del vespre, diversos restaurants oferiran les tapes elaborades a les seves cuines, i aniran acompanyades de degustacions de vins del Bages. Per poder-hi participar, caldrà adquirir prèviament els tiquets, que es poden comprar a l'oficina d'atenció ciutadana de Sallent o d'Artés, o a través de les pàgines web bagesterradevins.cat i festaveremabages.cat.

Quatre dies de festa

De fet, la Festa de la Verema ja haurà començat amb els primers actes el dia 3 amb el tradicional Nocturna Vinum per diversos espais de Manresa, Sant Fruitós i Artés, en què els tastos de vins estaran acompanyats de música en directe.

L'endemà, la festa es traslladarà a Sallent, coincidint amb la inauguració, i durant el cap de setmana es faran els actes més tradicionals de la celebració. Entre les novetats d'enguany destaca un tast a cegues de vins del Bages que es podrà fer per parelles.