El municipi d'Artés celebra aquest diumenge al festa del Correllengua. Enguany, la vint-i-tresena edició del Correllengua, la mobilització per la llengua i la cultura que la CAL organitza des del 1996, es dedica a la figura del poeta i escriptor Pere Calders, de qui aquest 2019 es commemora el 25è aniversari del seu traspàs.

Els actes del Correllengua d'Artés es faran al parc municipal de Can Cruselles i començaran a partir de les 10 del matí amb la pintada d'un mural. A les 5 de la tarda hi hauran contes infantils amb Clara Gavaldà i, tot seguit, s'iniciarà un maridatge de contes curts de Pere Calders i tastos de licors de la terra, a càrrec de la cooperativa Tres cadires.

A les 7 es farà la lectura del manifest, es cantaran els himnes nacionals i hi haurà un berenar popular. La festa acabarà amb un concert amb l'animació i la música tradicional de King "Q" Sham. D'altra banda, hi ha també un recull d'obres de Pere Calders a la Biblioteca d'Artés, del 23 de setembre al 21 d'octubre.

El Correllengua vol reforçar el paper del català com a eina d'inclusió social de les persones nouvingudes en un moment on aquesta comunitat es veu amenaçada pel retrocés en matèria de drets i llibertats que es viu a l'Estat espanyol i al conjunt de la Unió Europea.