Segueix-nos a les xarxes socials:

L'acte d'il·luminar les agulles de Montserrat reunirà dilluns prop de mig miler d'escaladors

La iniciativa, que per la Diada es va ajornar, té lloc la vigília de l'1 d'octubre

El capvespre del proper dilluns i fins a la sortida del sol de dimarts, 1 d'octubre, Montserrat acollirà la iniciativa «Llum i llibertat», que consisteix a il·luminar cent trenta-una agulles del massís per recordar els cent trenta-un presidents de la Generalitat de Catalunya i reclamar la llibertat del país. La iniciativa, que era prevista per la Diada i es va haver d'ajornar pel mal temps, reunirà prop de mig miler d'escaladors.

L'acció, impulsada per Artistes de la República, l'Assemblea Nacional Catalana de Manresa i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya amb el suport d'Òmnium Cultural, encendrà 131 farells a les agulles de la muntanya de Montserrat per «exemplificar la necessitat de cercar la unitat estratègica cap a un horitzó d'independència i llibertat que vagi més enllà dels interessos dels partits».

«Llum i llibertat» es podrà veure des de diferents punts del territori i els impulsors proposen una vintena de miradors, fora del parc natural, per poder seguir l'acció, com la torre Santa Caterina, el polígon de Bufalvent, Marganell, Sant Salvador, el Bruc, Maians i Vacarisses.

D'altra banda, la marxa de torxes de Lledoners se celebrarà la tarda-vespre del dimarts 1 d'octubre per commemorar el segon aniversari del referèndum d'autodeterminació de Catalunya i vol ser «un clam per la unitat estratègica per la independència».

La marxa, que es va haver d'ajornar a causa de les inclemències meteorològiques, mantindrà el mateix recorregut.

Quatre columnes amb torxes led de diferents colors sortiran a 2/4 de 9 del vespre de Santpedor, de Sant Joan de Vilatorrada, de Pineda de Bages i del santuari de Joncadella, i posaran rumb fins a l'esplanada de Lledoners, lloc on confluiran tots els assistents cap a 2/4 de 10.

Una vegada allà hi haurà actuacions musicals i folklòriques. També hi haurà els parlaments de la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, d'un representant d'Òmnium, i de familiars dels presos. La lectura del manifest anirà a càrrec de representants dels quatre pobles del Bages que van ser agredits per la Guàrdia Civil el dia 1 d'octubre.

La marxa de torxes és organitzada per l'ANC d'Artés, Balsareny, Callús, Santpedor, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Martí de Torroella, i Súria.

Prem per veure més contingut per a tu