18 de octubre de 2019
18.10.2019

La vaga es fa notar als carrers de pobles del Bages

A Sant Vicenç, el mercat ambulant té un terç menys de parades, i a Sant Fruitós el 90% del comerç del nucli té les persianes abaixades

18.10.2019 | 12:12
La vaga es fa notar als carrers de pobles del Bages

A les poblacions més grans del Bages, tot i que amb seguiments desiguals, la jornada de vaga d'aquest divendres és notòria des de primera hora, ja que, d'entrada, la inactivitat generalitzada a les escoles i instituts ha fet que es posés de manifest que hi havia una dinàmica inhabitual. És en el comerç on hi ha un seguiment més desigual, però on igualment es nota la incidència de la convocatòria. Per exemple, a Sant Vicenç aquest matí forns de pa i bars estaven majoritàriament obert, però no algunes de les botigues d'altres productes.

En aquesta població, a més, es notava molt la diferència respecte un altre divendres qualsevol, ja que un dels establiments que genera més dinàmica comercial, com és el supermercat Bon Preu, sí que s'ha adherit a la vaga convocada. Una altra referència era el mercat ambulant setmanal, que es fa cada divendres a la plaça Clavé i carrers adjacents. Tot i que sí que hi havia activitat, hi mancava aproximadament un terç de les parades. Julio Hernández, un dels paradistes de fruites i verdures provinents del Vallès que a les 8 del matí ja tenia el gènero exposat, explicava que no s'havia trobat cap entrebanc per arribar "perquè també és veritat que circulem molt d'hora, i si hi ha hagut algun tall ha estat posterior". Hernández deia que no feia vaga, "perquè no m'agrada ficar-me en política, i tot això és política, i perquè si jo no poso parada a casa no entren els diners. No m'ho puc permetre".

A Sant Fruitós, al nucli urbà, al voltant del 90% dels comerços tenen les persianes abaixades. El comerç fruitosenc ha editat cartells explícits per indicar el tancament per la vaga. Mentre que en els polígons de la carretera de Manresa a Berga (C-16c), que són un dels principals focus d'activitat comercial de la comarca, el seguiment es podia estimar a l'entorn del 50%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20