Cardona acollirà aquest diumenge la XVII Fira de la Llenega. En aquesta edició prendran molt protagonisme els restaurants i productors de la vila, que oferiran un complement gastronòmic als tradicionals concursos de bolets i a les exposicions micològiques que caracteritzen el certamen.

L'espai gastronòmic s'ubicarà al passeig de la Fira, de les 13.30 h a les 14 h, i tindrà la participació de 8 establiments cardonins (Pastisseria Montserrat, Carnisseria Cal Pepitu, Bar-Restaurant Avenida, Restaurant 4 Cantons, Restaurant Cal Borrasca, Restaurant la Bauma, Restaurant Parador de Cardona i La Cuina del Ganxet), que oferiran tastos amb llenegues i altres bolets de temporada. Totes aquestes propostes es maridaran amb vins a càrrec de la Denominació d'Origen Pla de Bages.

Entre els plats que els restaurants han avançat que farien hi ha una coca de llenega, unes textures de peu de porc amb llenegues i formatge de cabra, un caneló de bolets, una croqueta de llenegues o un panet de vedella filada amb bolets. El públic, a més de tastar el plat, també es podrà emportar la recepta per poder-ne gaudir un cop a casa.

La Fira de la Llenega arrencarà a les 9 del matí amb les inscripcions als concursos, que premiaran la llenega més gran, el bolet més original i la millor tapa de bolets. També hi haurà la tradicional exposició micològica, amb l'assessorament de l'Agrupació Micològica Berguedana, així com parades de venda de bolets i parades del comerç local. En paral·lel a la Fira de la Llenega, es farà el festival infantil Tocats del Bolet.