Santa Maria d'Oló serà la seu aquest diumenge de la festa Viu l'Ecomuseu, que té per objectiu donar a conèixer el projecte de l'Ecomuseu de la comarca que, liderat pel Consorci del Moianès, pretén difondre, promocionar i revalorar el patrimoni preindustrial de la comarca.

L'eix de la festa serà la indústria tèxtil al Moianès i el seu procés d'industrialització, i el patrimoni cultural, motors del projecte Ecomuseu del Moianès.

En el marc de la festa Viu l'Ecomuseu es vol donar valor al procés i a la indústria tèxtil de Santa Maria d'Oló, l'artesania i l'ofici de contramestre, entre altres, amb un seguit d'activitats relacionades amb el procés d'industrialització que permetran conèixer la història del poble.

Entre les activitats més destacades hi haurà tallers i exposició de peces elaborades amb fibres vegetals i llana, on es podrà conèixer el procés del treball amb cotó i fer tallers de teixir, d'estampació i de fer espardenyes, a més d'una demostració de patchwork.

També hi haurà la taula d'experiències «El Patrimoni Cultural, motor de dinamització territorial», amb Pepa Subirats, responsable del Centre de desenvolupament rural del Museu de la Pauma, a Mas de Barberans; Jordi Abella, director de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, i Montse Vilalta, del Museu Centre d'Interpretació de la Vall del Lord.

Durant la jornada hi haurà activitats paral·leles com una caminada, una visita guiada a l'Espai Hemalosa, a càrrec d'antics contramestres, parades d'entitats locals, animació infantil, esports d'aventura, dinar de cassola i concert.