Josep Pujol Codina, creador del pastisset de color rosa més famós del mercat, «La Pantera Rosa», va néixer a la localitat bagenca de Sant Vicenç de Castellet l'any 1932 i va morir divendres 15 de novembre a l'edat de 87 anys a Castellar del Vallès, segons va informar el diari digital L'actual.cat.L'actual.cat

La mort del creador d'un dels productes més emblemàtics de la marca Bimbo, un pastisset de color rosa amb nata al seu interior i que, encara avui triomfa al mercat, ha generat molt rebombori a les xarxes socials, ja que aquest dolç ha estat protagonista de l'alimentació de la infància de moltes generacions.

Entre molts usuaris que el van acomiadar i li van agraïr la seva «obra», se'n van fer ressò a Twitter un personatge tan conegut com el conductor de La Nave del Misterio, Iker Jiménez.

El químic de professió i creador del pastisset va ser acomiadat aquest dissabte pels seus familiars al tanatori de Castellar del Vallès, localitat on va residir durant tota la seva vida després de néixer al Bages, a Sant Vicenç.

En una entrevista a RAC1 l'any 2017, Josep Pujol va explicar que va crear el pastisset l'any 1973, quan treballava a la fàbrica Bimbo de Granollers. L'empresa ràpidament va veure que el producte tindria èxit i va decidir comercialitzar-lo. Uns anys més tard, l'empresa també va decidir vendre «Donuts Pantera Rosa».

En el programa Versió Rac1 Pujol va explicar que «La Pantera Rosa» va «néixer per casualitat» i que «va coincidir que el pastís va quedar de color rosa i que la companyia acabava de comprar una llicència de la Pantera Rosa». En un fragment de l'entrevista, Josep Pujol va arribar a afirmar que «La Pantera Rosa era fastigoseta».Tot seguit, un recull de tuits de comiat a Josep Pujol: