La CUP de Santpedor, a l'oposició en aquest ajuntament i partidari de suprimir la tradició de les vaquetes, va denunciar ahir en un comunicat «l'actitud feixista i masclista, d'aquells que van insultar, vexar, intimidar i perseguir» persones que havien fet el seguiment de l'escrutini, diumenge al vespre, entre les quals hi havia membres del propi partit. També l'alcalde i regidors del govern van ser assetjats després de les votacions (vegeu l'edició d'ahir).

Lila Corominas és una d eles persones que diumenge era dins el local on es feia el recompte, i ahir explicava que li van arribar a dir «puta». «Entenem el dolor, però no es poden tolerar aquestes agressions», apuntava, i denunciava que es tracta d'actituds «antidemocràtiques».

Entre els partidaris de l'espectacle ahir es percebia el disgust. Pablo Muñoz lamentava el resultat i va avançar que el poble, i sobretot el jovent, «en patirà les conseqüències». Manel Rivet també deia que «hi haurà un abans i un després». «Em sembla una tonteria el que s'ha votat i s'ha d'acceptar, però les conseqüències ja han començat», denunciava, en referència al fet que, segons deia, hi ha integrants de les penyes vinculats a altres activitats que han anunciat que se'n desvincularien.