El grup municipal d'ERC de Sant Fruitós, principal partit de l'oposició en aquest Ajuntament, considera «poc encertat» que el govern en minoria de Gent fent Poble (GfP) «doni per fet que els pressupostos que s'aprovaran seran els que aquesta formació política dona unilateralment com a vàlids» mentre encara s'estan negociant amb la resta de forces. Els republicans han fet aquests retrets en un comunicat després que GfP va fer pública la setmana passada la seva proposta de pressupostos municipals per al 2020 (vegeu Regió7 de dijous).

ERC assegura que, per ara, la major part de les partides pressupostàries «no s'han pactat, ni negociat, ni tan sols debatut», i per això considera «una temeritat» que, al seu entendre, el govern, que està en minoria, ja doni per aprovat aquest pressupost.

Els republicans sostenen que «hauria estat políticament molt més correcte consensuar els projectes amb les altres forces i després elaborar els pressupostos», i no entenen com és que «més de la meitat de les accions previstes en inversió tenen un import d'un euro». Tampoc s'expliquen per què a la partida sobre sous «apareixen subtilment tres responsables d'àrea, en altres temps anomenats càrrecs de confiança, quan arreu aquests responsables són els mateixos regidors municipals».

ERC confia «en el compromís de l'alcalde» en una reunió el 2 de desembre d'esperar a portar el pressupost al ple «fins que no ens hàgim posat tots d'acord».

Per la seva part, Gent fent Poble ha respost que és «perfectament coneixedor» que està en minoria, però recorda a ERC que «està a menys de la meitat de camí en vots que GfP». L'executiu afirma que s'han fet 4 reunions i en cap d'elles ni un sol grup de l'oposició s'ha mostrat en contra del document, «i s'han donat les explicacions oportunes davant dels dubtes que han sorgit».

En relació amb una partida per a càrrecs de confiança, GfP diu que «es tracta de la mentida més gran mai inventada des d'ERC per fer directament mal de forma gratuïta al govern». Retreu que el retard en l'aprovació «danya directament els interessos del municipi i dels seus veïns i veïnes» i afirma que a l'esborrany de pressupost «s'hi ha afegit una partida nova, a petició d'ERC, i per tant també és fals que es tracti d'un pressupost tancat sense opcions per a l'oposició», i que està obert a les propostes de millora.