Aquest divendres engega a Món Sant Benet la vuitena edició del programa Bojos per la ciència, una iniciativa de la Fundació Catalunya La Pedrera adreçada a estudiants de 1r i 2n de batxillerat, amb l'objectiu de fomentar les vocacions científiques. En aquesta ocasió, el programa ha tingut 790 inscripcions de les quals s'han seleccionat els 300 alumnes participants.

Els estudiants seleccionats per participar-hi estaran distribuïts en 12 cursos, entre els quals s'incorpora com a novetat un curs sobre Ciències de la Terra, en col·laboració amb l'ICTA-UAB. Entre els alumnes de tot Catalunya que participaran al programa enguany n'hi ha 3 del Bages, 22 de l'Anoia, 1 del Berguedà i un altre del Solsonès.

Bojos per la ciència dona l'oportunitat a estudiants catalans de batxillerat, amb aptituds en el camp de les ciències, d'aprofundir en la teoria i les tècniques científiques dins dels camps proposats. Els cursos s'imparteixen en col·laboració amb centres de recerca i institucions d'excel·lència internacional de tot Catalunya i els alumnes tenen l'oportunitat de treballar juntament amb investigadors pioners en el seu camp. L'experiència els permet conèixer i aprofundir en la matèria i ajudar-los, així, a definir millor el seu futur.

Aquest divendres, a 1/4 de 6 de la tarda, a Món Sant Benet, es donarà el tret de sortida a la vuitena edició del programa. L'acte estarà presentat per Eric Matamoros, participant la programa Bojos per la ciència 2016 i comptarà amb testimonis de diferents participants del programa en els seus vuit anys d'història.