Prop de 130 infants i les seves famílies van participar a l'activitat proposada per Bages Turisme durant la Minitransèquia, la festa familiar que va tenir lloc al Parc de l'Agulla coincidint amb la Transèquia. Bages Turisme va convidar els infants a fer allà mateix quatre de les activitats que s'inclouen al passaport "Explora el Bages. 40 coses per fer al Bages abans dels 12 anys": identificar 3 fulles del Parc de l'Agulla i dibuixar-les, caminar pel canal medieval de la Sèquia, identificar un ànec collverd i pintar-lo i identificar Montserrat. Tots els que ho van fer es van emportar de regal una bossa i una samarreta.

L'activitat va servir per explicar a les famílies la campanya "Explora el Bages", lliurar-los personalment el passaport i animar-los a descobrir la comarca amb les activitats que s'hi proposen i que estan pensades per promoure el coneixement i l'estima pel territori. L'objectiu és donar a conèixer activitats gratuïtes que es poden fer al Bages en família i fomentar l'esperit de descoberta i experimentació. El passaport està organitzat en cinc temàtiques: "Soc explorador/a", "Soc geòleg/òloga", "Soc excursionista", "Soc amant de la cultura" i "Soc gurmet".

La campanya "Explora el Bages" es va engegar el mes de novembre passat i ha arribat a 8 escoles de la comarca a través dels menjadors escolars. El passaport es pot recollir a les oficines de turisme de Manresa, Mura i Cardona, o bé imprimir-lo directament des de l'apartat de blog del web www.bagesturisme.cat. Si els infants fan 10 de les activitats proposades, podran segellar-lo en aquestes mateixes oficines de turisme i recollir un obsequi.