Segueix-nos a les xarxes socials:

Música per la Llibertat d'Artés atura temporalment les cantades

Per evitar riscos pel coronavirus, aquest divendres ja no hi ha "Cant dels ocells" després de 859 interpretacions

Música per la Llibertat d'Artés atura temporalment les cantadesARXIU/A. R.

Música per la Llibertat, la iniciativa que va arrencar a Sant Fruitós fa dos anys i quatre mesos i que des de quatre dies després veïns d'Artés l'han portat a terme de manera ininterrompuda per reclamar la llibertat dels independentistes presos, atura aquest divendres les seves actuacions periòdiques com a conseqüència de la situació generada pel coronavirus, però amb l'objectiu de reprendre-les quan es restableixi la normalitat.

Fonts de Música per la Llibertat han explicat que l'aturada s'ha decidit perquè "no volem posar en risc a ningú". Dijous al vespre encara es va fer una cantada al parc de Can Clusellas, la número 859, amb una seixantena de persones participants, tocant i cantant el "Cant dels ocells".

Va ser l'1 de novembre del 2018, amb l'empresonament de líders independentistes, quan una santfruitosenca, Anna Ortega, treia la pols a la seva flauta travessera, se n'anava a la porta de l'ajuntament, interpretava El cant dels ocells i feia la promesa que ella es mantindria ferma en aquest gest fins que els presos del procés sortissin en llibertat de les seves cel·les.

Aquella iniciativa individual i que naixia sense el suport de ningú, es va donar a conèixer a través de Facebook i de contactes de l'entorn familiar i d'amistat de la mateixa Ortega. L'endemà, un grup de Manresa també s'afegia al compromís. I ràpidament Artés (el dia 4) i Santpedor els dies següents, i fins a un total d'una setantena de poblacions de tot el país que s'hi van adherir.

Prem per veure més contingut per a tu