L'Ajuntament d'Artés va comunicar ahir la decisióde suspendre la històrica fira multisectorial que celebra anualment el cap de setmana després de Pasqua, davant la incidència del coronavirus i les mesures que se'n deriven per tal d'evitar-ne la propagació. Enguany s'havia de celebrar els dies 18 i 19 d'abril.

Mitjançant una nota feta pública, el consistori artesenc posa en relleu que «no és una decisió fàcil», atès que enguany la fira arribava a la seixantena edició, motiu pel qual, subratllen, «ens feia una il·lusió especial». Amb tot, afegeix que «una situació com la que estem vivint requereix de mesures excepcionals».

La fira d'Artés tenia en les dar-reres edicions 52.000 m2 d'exposició (que en aquesta havia de mantenir) que acullen una cinquantena d'expositors, sobretot del sector de l'automòbil i de la maquinària agrària i industrial. Paral·lelament té un ampli programa d'activitats lúdiques, artístiques i gastronòmiques i amb més d'un centenar d'artesans i firaires. Segons fonts de l'Ajuntament, es calcula que anualment hi passen unes 30.000 persones.

L'Ajuntament agraeix la «comprensió i implicació» dels membres de la comissió, els col·laboradors, expositors, firaires, proveïdors i artesans que un any més havien de participar-hi. «Esperem que l'any vinent ens hi podem retrobar de nou, amb més ganes després d'aquest inesperat parèntesi», conclouen. L'Ajuntament destaca que treballa «per impulsar mesures de desenvolupament econòmic i suport al teixit comercial per fer front a l'impacte causat per la crisi del coronavirus». El proper esdeveniment destacat pel que fa a activitats firals i culturals és la Festa de la Verema, que enguany es preveu que se celebri els dies 2, 3 i 4 d'octubre.