Des d'aquest dilluns presideixen la façana de l'Ajuntament de Navarcles les banderes de l'arc de Sant Martí i la transgènere, a banda i banda d'una pancarta en suport dels líders independentistes empresonat. Es tracta d'una acció emmarcada en la setmana d'activitats que ha preparat el municipi per celebrar el dia de l'Orgull LGTBIQ+, però que xoca frontalment amb una sentència del Suprem que vol els edificis públics lliures de símbols.

"Des del consistori rebutgem la decisió del Tribunal Suprem del passat 1 de juny que prohibeix als ajuntaments penjar les banderes del col·lectiu LGTBIQ+ i des d'ahir, es poden veure la bandera multicolor i la transgènere a la façana", anuncia l'Ajuntament. La bandera LGTBIQ+ ja s'havia penjat en altres ocasions. Enguany, a més, s'hi ha sumat la bandera transgènere.

Quant al programa d'actes preparat entorn el dia de l'Orgull, s'ha hagut d'adaptar a la situació actual d'excepcionalitat causada per la covid-19. El tret de sortida ha estat la penjada de les dues banderes que seguirà amb la presentació del cartell contra la discriminació LGTBIQ+. Entremig es repassaran els passos de vianants amb els colors del col·lectiu i també el banc del Passeig Cervantes a l'altura del mural del 8-M. També es durà a terme una acció sorpresa a la façana de l'Auditori Agustí Soler i Mas.

D'aquesta manera, el consistori vol commemorar i recordar els fets de Stonewall als Estats Units del 28 juny de 1969, ara fa 51 anys. Aquell dia, persones transsexuals i homosexuals van dir prou per primer cop a la discriminació que havien patit durant segles i va néixer el moviment d'alliberament LGTBIQ+.