Diumenge que ve és el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+ i alguns municipis, com Solsona, Navarcles i Sant Fruitós, han organitzat activitats per commemorar-lo.

Els actes de diumenge a Solsona començaran amb la intervenció de l'alcalde, David Rodríguez, i la consellera comarcal d'Acció Social, Mercè Ibran, i continuaran amb una sessió de contacontes infantil a càrrec de la rapsoda Alba Mascarella i una sorpresa de l'Associació de Festes del Carnaval i la comparsa Espedrers. A dos quarts de vuit es farà la lectura del manifest de la jornada i, un quart d'hora més tard, actuarà la formació mig solsonina mig cardonina de nova creació Trio Cardener, integrada per Eduard Gener, Alexander Aranda i Manolo Germán.

A Navarcles el tret de sortida va ser la penjada ahir de les dues banderes, que seguirà amb la presentació del cartell contra la discriminació LGTBIQ+. Entremig es repassaran els passos de vianants amb els colors del col·lectiu i també el banc del passeig Cervantes a l'altura del mural del 8-M. També es durà portarà a terme una acció sorpresa a la façana de l'Auditori Agustí Soler i Mas.

Per altra banda, a Sant Fruitós una desena de joves han pintat un mural a la paret exterior del Nexe-Espai de Cultura.