La situació actual a Catalunya ha posat en alerta Unió de Pagesos. El sindicat posa en dubte la manera com es potencien les energies renovables a Catalunya.

Asseguren que les empreses energètiques s'interessen més pels terrenys productius perquè són els que presenten més bones condicions, i que fan els tractes amb els propietaris dels terrenys, que moltes vegades no són els pagesos que treballen els camps.

Unió de Pagesos assegura que estan a favor de les renovables, però no en la manera com es volen aplicar. En aquest sentit, més que utilitzar terrenys amb valor agrícola, proposen fer instal·lacions de dimensions més petites i fer-ho en zones més urbanitzades o als sostres d'edificacions ja existents. El sindicat també recorda que convertir terrenys agrícoles en terrenys, en aquest cas, industrials fa perillar la sostenibilitat alimentària.

Tot i això, assegura que analitzaran més a fons la situació les properes setmanes per poder definir una alternativa vàlida en relació amb la generació d'energies renovables a Catalunya.