La mala maror d'aquests darrers dies al si del PDeCAT per les desavinences amb JxC, també s'està deixant notar a les files del partit al Bages, on ja hi ha hagut les primeres baixes seguint l'exemple del que han fet el mateix Carles Puigdemont, la majoria de consellers de la formació, o membres del partit en diversos territoris, on al llarg del cap de setmana hi ha hagut un constant degoteig de dimissions. L'exalcalde de Sallent i actual cap de l'oposició en aquest ajuntament, David Saldoni, que també és Secretari d'Organització de JxC, o l'exregidor durant vuit anys a l'Ajuntament de Manresa, Alexis Serra, figuren entre els noms que aquest mateix dilluns han fet pública la seva baixa del partit a la comarca.

En declaracions a aquest diari, Saldoni lamentava profundament la decisió, fins al punt que «mai m'hauria pensat que em donaria de baixa del partit d'aquesta manera», però diu que les circumstàncies li han abocat, dolgut per la manera com la direcció del partit ha gestionat darrerament les relacions amb JxC, «sense haver escoltat què pensa la militància ni la gent del PDeCAT». Tanmateix, Saldoni defensa la necessitat que PDeCAT i JxC «segueixin treballant i col·laborant en tots els espais conjunts, com Ajuntaments o Consells Comarcals, amb la màxima coordinació, lleialtat i treball en equip, i també pel país i per la seva independència».

També Alexis Serra feia pública aquesta tarda la seva renúncia al PDeCAT. Igual que Saldoni, Serra es va vincular a CDC l'any 1994 i militava al PDeCAT des que es va fundar el 2016. En el seu cas, també marxa decebut «per l'espiral de confrontació i judicialització» que diu que la emprès darrerament el PDeCAT, la qual cosa «ja fa uns mesos que m'havia anat fent distanciar del partit». Recorda que «volíem trobar un espai de confluència i he vist que no hi havia gaires voluntat per arribar-hi».