Segueix-nos a les xarxes socials:

El Consell crea un equip especialitzat per atendre el maltractament en gent gran

El servei, amb una psicòloga i un advocat, forma part d'una prova pilot

El Consell crea un equip especialitzat per atendre el maltractament en gent granCCB

El Consell Comarcal del Bages posa en marxa el nou Servei Especialitzat d'Atenció a la Vellesa a través d'una prova pilot que pretén ajudar a garantir la protecció del col·lectiu de persones grans i prevenir situacions de maltractament. L'equip especialitzat, que forma part del Servei d'Inclusió Social, Acollida i Envelliment del Consell Comarcal del Bages, està format per una psicòloga especialitzada en gerontologia i un advocat.

A través d'aquesta prova pilot, inèdita a la comarca del Bages, es treballarà per prevenir situacions de maltractament a les persones grans, oferir atenció interdisciplinària (a persones grans, professionals i institucions) i reduir els danys derivats d'aquestes situacions. L'equip atendrà situacions de maltractament, o sospita, físic, psicològic, sexual, econòmic, abandonament, negligència o autonegligència i vulneració de drets.

Es proposa un abordatge integral que garanteixi una acció acurada. Tanmateix, també ofereixen formació als professionals que atenen les persones grans, sigui de l'àmbit de la salut o social i cossos de seguretat, i donarà continuïtat a les campanyes de sensibilització per promoure el bon tracte a les persones gran com per exemple la campanya Tracta'm Bé, que també es desenvolupa al Bages

La prova pilot per posar en funcionament un Equip d'Atenció a la Vellesa al territori està prevista al Pla d'Actuació de les Persones Grans del Bages. També respon a la necessitat de seguir avançant a millorar l'atenció i la qualitat de vida de les persones grans del Bages. S'hi pot contactar a través de l'adreça electrònica seav@ccbages.cat.

Prem per veure més contingut per a tu