El Consell Comarcal del Bages posa en marxa el nou Servei Especialitzat d'Atenció a la Vellesa a través d'una prova pilot que pretén ajudar a garantir la protecció del col·lectiu de persones grans i prevenir situacions de maltractament. L'equip especialitzat, que forma part del Servei d'Inclusió Social, Acollida i Envelliment del Consell Comarcal del Bages, està format per una psicòloga especialitzada en gerontologia i un advocat.

A través d'aquesta prova pilot, inèdita a la comarca del Bages, es treballarà per prevenir situacions de maltractament a les persones grans, oferir atenció interdisciplinària (a persones grans, professionals i institucions) i reduir els danys derivats d'aquestes situacions. L'equip atendrà situacions de maltractament, o sospita, físic, psicològic, sexual, econòmic, abandonament, negligència o autonegligència i vulneració de drets.

Es proposa un abordatge integral que garanteixi una acció acurada. Tanmateix, també ofereixen formació als professionals que atenen les persones grans, sigui de l'àmbit de la salut o social i cossos de seguretat, i donarà continuïtat a les campanyes de sensibilització per promoure el bon tracte a les persones gran com per exemple la campanya Tracta'm Bé, que també es desenvolupa al Bages

La prova pilot per posar en funcionament un Equip d'Atenció a la Vellesa al territori està prevista al Pla d'Actuació de les Persones Grans del Bages. També respon a la necessitat de seguir avançant a millorar l'atenció i la qualitat de vida de les persones grans del Bages. S'hi pot contactar a través de l'adreça electrònica seav@ccbages.cat.