A vegades, anar a la farmàcia és molt més que anar a comprar un medicament, i alguns clients ho aprofiten per buscar consells de salut que en condicions normals demanarien al seu metge de capçalera, però que l'actual situació de pandèmia fa més difícil perquè costa més d'accedir als CAP.

«Hi ha gent que té por i nosaltres estem més al seu abast», apunta Núria Carrasco, de la farmàcia Buxó de Manresa, que d'uns mesos ençà ha observat un augment de les consultes que fan els clients, «però no podem receptar, només podem aconsellar».

El mateix apunta Carlos González, de la farmàcia Fuentes de Sant Fruitós: «Alguns clients que tenen dolor o estan constipats... et demanen consell, i si abans amb un principi de grip o un mal d'ossos potser es prenien alguna cosa ara et venen espantats». Tanmateix, no creu que ara hi hagi més tendència a l'automedicació, sinó «més aviat al contrari».

«Som el primer filtre, en certa manera ja ho érem, i ara encara més», assegura Elisabet Casajuana, de la farmàcia Casajuana Cortinas de Moià, «perquè si el pacient té algun problema, nosaltres som els primers que ho notem». Les farmàcies «fem com de cribratge, a vegades també a nivell emocional, tot i que al Moianès estem força bé», puntualitza.

I a la farmàcia Riu de Solsona també han augmentat les consultes, «sobretot per temes de covid», apunta Maria Riu, des de problemes a la pell per les mascaretes, fins a trastorns del son. «Continuarem fent de farmacèutics, i seguirem sent propers a tothom i atenent les seves consultes».