La visita dels Reis de l’Orient aquest Nadal a Sant Joan de Vilatorrada es farà en un format estàtic i amb l’accés controlat amb cita prèvia a Cal Gallifa en dues sessions els dies 3 i 5 de gener de 4 de la tarda a 8 del vespre. L’Ajuntament i l’Associació per la Cavalcada de Reis havien preparat una proposta adaptada a la pandèmia amb un recorregut dividit en tres sectors però les darreres dades epidemiològiques registrades en el conjunt del país han obligat a refer els plans. Fonts municipals asseguraven aquest dimarts en un comunicat que «tot i la insistència de l’Ajuntament i l’Associació que aquell format era segur, les autoritats competents no han autoritzat la seva realització».

Segons l’Ajuntament, les noves mesures recollides pel Procicat obliguen a celebrar la cavalcada en un format estàtic, i Sant Joan ha optat per habilitar la sala cultural de Cal Gallifa per poder rebre Ses Majestats i perquè puguin saludar tots els infants el municipi amb la màxima seguretat. D’aquesta manera, enguany l’arribada s’avançarà al diumenge dia 3 i es farà una segona sessió el dimarts dia 5 a la mateixa franja, de 4 de la tarda a 8 del vespre. L’aforament serà limitat i els infants i les famílies podran accedir en grups de fins a 6 persones respectant les bombolles de convivència, amb previsió que cada 5 minuts accedeixin 5 grups familiars. Totes dues sessions seran retransmeses pel canal municipal de YouTube, com també l’entrega de la clau del poble per part de l’alcalde, Jordi Solernou, que es farà el dia 5 al pati del Mas Llobet quan els Reis hagin saludat tots els infants.

Les inscripcions per poder visitar els Reis ja es poden fer fins l’1 de gener a través dels enllaços https://forms.gle/UqU3BE1G8nsZ3Ary9 (per al 3 de gener) i https://forms.gle/YJxdDMjqHMotBytKA (per al 5 de gener). Un cop feta la inscripció, el dia 2 es comunicarà a cada família quina hora de visita té programada.

Si hi hagués molta demanda no es descarta fer una tercera sessió, i els infants que no hi puguin assistir, podran rebre la trucada de Ses Majestats si s’ha demanat prèviament a través del correu moncunillcm@santjoanvilatorrada.cat.