L'aiguamoll de la Bòbila de Santpedor ha registrat més de 200 espècies d'ocells des de la seva restauració, ara fa 25 anys. Així ho ha determinat l'Ajuntament, que impulsa la preservació de l'espai i fa un seguiment regular de la biodiversitat mitjançant censos i estudis específics, com l'anellament científic d'ocells, que en poc més de 7 anys ha permès l'estudi de més de 10.000 exemplars diferents. L'ornitòleg Marc Illa explica que «durant l'hivern hi pot haver entre 700 i 800 ocells de 60 espècies diferents, mentre que en les èpoques de migració (primavera i tardor) poden passar per l'aiguamoll fins a 20.000 ocells de fins a 100 espècies diferents cada any».

L'aiguamoll de Santpedor és el lloc de la comarca amb més espècies d'ocells registrades. Les zones humides són un hàbitat molt important per a la biodiversitat i aquest és l'únic aiguamoll de la Catalunya Central que no està associat a un riu. Tot i que són molts els grups d'animals que s'aprofiten de les característiques de l'aiguamoll, en destaca la gran presència d'espècies migradores i d'espècies aquàtiques que troben en aquest lloc un refugi per als desplaçaments o un lloc on criar i alimentar-se.

L'aiguamoll de la Bòbila és un espai natural d'una gran biodiversitat, que ocupa una superfície de 7,47 hectàrees i és situat a 500 metres del nucli de Santpedor. Després de més de 25 anys de la seva recuperació, s'ha convertit en un destacat espai de divulgació de les zones humides i un punt de lleure per als veïns i veïnes del municipi i de la comarca. La zona humida de Santpedor té el seu origen en una activitat industrial, ja que es va generar cap a mitjan segle XX per l'activitat extractiva d'una bòbila.