Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament de Santpedor fa un centenar d'entrevistes a persones grans del municipi

L'actuació forma part del programa de la Diputació per apropar els serveis socials

La regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament de Santpedor ha treballat durant el 2020 en el programa Serveis Socials més a prop, adreçat a persones de més de 80 anys i que desenvolupa en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la Fundació Desenvolupament Comunitari. La finalitat del programa és informar sobre els recursos socials i comunitaris que tenen a l'abast les persones de més de 80 anys del municipi i saber si hi ha alguna situació de dificultat o necessitat que pugui requerir de suport.

A Santpedor es van fer un centenar d'entrevistes entre febrer i març i de juliol a octubre del 2020, a càrrec dels professionals de la Fundació Desenvolupament Comunitari. Les entrevistes, amb visites al domicili, han servit per informar, orientar i assessorar sobre els serveis i recursos que les persones grans del municipi tenen a l'abast, així com per detectar possibles situacions de necessitat. La regidora d'Acció Social, Laura Tarradellas, assegura que "la participació és fonamental per ajudar-nos a planificar i dissenyar noves actuacions i a millorar els serveis que oferim i que poden beneficiar les persones grans".

Les visites s'utilitzen com a mesura preventiva, portant a terme una avaluació exhaustiva de la persona per ajudar-la a continuar vivint a casa seva el màxim de temps possible. De les 100 persones entrevistades aquest 2020, s'ha requerit una intervenció urgent, 41 intervencions a curt termini i 58 intervencions abans d'un any.

Prem per veure més contingut per a tu