L'alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, i el president de la UBIC d'aquesta població, Josep Puig, han signat un acord que ha d'ajudar l'entitat a impulsar l'activitat econòmica al municipi. En concret, el conveni preveu una pròrroga de la cessió gratuïta del local de l'entitat a Sallent i l'atorgament d'una subvenció de 3.000 euros per a projectes o activitats que la UBIC haurà d'executar durant aquest 2021.

Els detalls de l'acord també comprometen l'Ajuntament a fer-se càrrec del manteniment de l'immoble, que és seu social de l'entitat i li serveix com a oficina de gestió i punt de trobada dels associats, mentre que la UBIC haurà de cobrir les despeses derivades del funcionament ordinari, els subministraments i els serveis. L'entitat també rebrà suport tècnic i administratiu, assessorament en matèria de promoció comercial i d'accés a ajuts públics, entre d'altres.

Per la seva banda, amb la seva memòria anual, la UBIC es compromet a realitzar campanyes de promoció i animació del comerç a la vila, organitzar la Festa de la Tapa i la Cervesa, gestionar la pàgina web del comerç associat de Sallent i desenvolupar el del Marketplace, i garantir el funcionament ordinari de l'entitat. Unes activitats que podrà finançar amb els 3.000 euros de subvenció que rebrà de l'Ajuntament aquest any, i que també contempla el mateix conveni.

L'objectiu d'aquestes actuacions que preveu el conveni és el d'ajudar a reactivar l'economia local, i en aquest cas el comerç, que ja fa mesos que també està patint els efectes derivats de la pandèmia.