19 de abril de 2021
19.04.2021
Regió7

L'institut Castellet tindrà un cicle formatiu de grau mitjà d'operacions de laboratori

La nova oferta del centre de secundària de Sant Vicenç s'estrenarà el curs que ve i s'afegeix a tres opcions més de l'ensenyament no obligatori

19.04.2021 | 00:15
Exterior de l'edifici de l'institut Castellet de Sant Vicenç

L'institut Castellet de Sant Vicenç oferirà a partir del curs que ve un nou cicle formatiu de grau mitjà d'Operacions de Laboratori. El centre ofereix actualment estudis de grau mitjà de Construcció i de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, de grau superior de Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma, i el PFI Muntatge i Manteniment d'Equips Informàtics.

A partir de setembre afegirà a la seva oferta formativa aquest grau mitjà de la família professional de la química.

Aquest nou cicle pretén ser una oportunitat per als alumnes que finalitzen la secundària obligatòria i busquen una formació professional amb un alt grau d'ocupabilitat.

La idoneïtat i les potencialitats d'aquest cicle formatiu al territori s'emmarquen en la concentració d'empreses del sector químic a la zona. Des del consistori i el centre educatiu santvicentí es destaca que és significatiu el fet que sis de les dotze primeres empreses químiques del Bages en generació de valor afegit brut (dada que té a veure amb la grandària de l'empresa) estiguin ubicades als municipis del Bages Sud.

Aquesta setmana, el nou cicle formatiu de grau mitjà s'ha presentat amb una sessió virtual a la resta de municipis del Bages Sud per tal que tinguin coneixement d'uns estudis inèdits a la comarca que formen part del sector químic, amb gran potencial de creixement al territori.

Fonts de l'Ajuntament i del centre de secundària destaquen que la indústria química és el primer sector exportador de Catalunya, és diversificat i transversal, i presenta una alta inversió en R+D+I i formació. Al Bages, l'ocupació que generen les empreses d'aquest sector ha anat creixent progressivament al llarg dels darrers anys. Es tracta d'un sector «estratègic i en expansió». L'estudi del Consell Comarcal «El sector químic al Bages», elaborat l'any 2020 per la Cambra de Comerç de Manresa, posa de manifest les potencialitats de la indústria química i detecta la necessitat de comptar amb oferta de formació professional que pugui proporcionar personal qualificat a aquestes empreses. El nou cicle formatiu Operacions de Laboratori de l'Institut Castellet dona resposta a aquesta necessitat de disposar de professionals qualificats en aquest sector i alhora amplia les possibilitats d'inserció laboral dels joves de l'entorn.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya