Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor el navassenc membre de la Reial Acadèmia de Medicina, Carles Ballús

El funeral del professor, destacat en psiquiatria a Catalunya, va tenir lloc ahir al matí a Barcelona

El professor Carles Ballús i Pascual, fill de Navàs, va morir aquest dissabte als 92 anys d’edat. El funeral va tenir lloc ahir a 2/4 de 12 del matí al tanatori de Sant Gervasi, a Barcelona.

Ballús era membre numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i de la Reial Acadèmia de Doctors de Barcelona i era una persona destacada en la psiquiatria catalana.

El professor va ser llicenciat i doctorat per la Universitat de Barcelona (UB) l’any 1958 i va exercir com a professor a la UB, a l’Universitat de València i a Cordoba. Més enllà de la docència, Ballús també va ser exdirector del Departament i del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Clínic de Barcelona. Ballús també havia estat membre i directiu de diverses societats i acadèmies nacionals i estrangeres, entre les quals es troba l’associació Europea de Psiquiatria.

En l’àmbit de la recerca, el navassenc de naixement ha estat autor i col·laborador de llibres i de prop de 200 treballs publicats en revistes d’especialitat, tractant especialment temes com les bases biològiques de la psicologia i de la psiquiatria, trastorns depressius, psicofarmacologia clínica, medicina psicosomàtica, aspectes bio-psicosocials de l’emmalaltir, qüestions d’assistència psiquiàtrica, formacions en psiquiatria, entre d’altres. També va ser investit doctor honoris causa de la Universitat Paul Sabatier de Tolosa.

Prem per veure més contingut per a tu