Mor el navassenc membre de la Reial Acadèmia de Medicina, Carles Ballús

El funeral del professor, destacat en psiquiatria a Catalunya, va tenir lloc ahir al matí a Barcelona

Redacció. Manresa

El professor Carles Ballús i Pascual, fill de Navàs, va morir aquest dissabte als 92 anys d’edat. El funeral va tenir lloc ahir a 2/4 de 12 del matí al tanatori de Sant Gervasi, a Barcelona.

Ballús era membre numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i de la Reial Acadèmia de Doctors de Barcelona i era una persona destacada en la psiquiatria catalana.

El professor va ser llicenciat i doctorat per la Universitat de Barcelona (UB) l’any 1958 i va exercir com a professor a la UB, a l’Universitat de València i a Cordoba. Més enllà de la docència, Ballús també va ser exdirector del Departament i del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Clínic de Barcelona. Ballús també havia estat membre i directiu de diverses societats i acadèmies nacionals i estrangeres, entre les quals es troba l’associació Europea de Psiquiatria.

En l’àmbit de la recerca, el navassenc de naixement ha estat autor i col·laborador de llibres i de prop de 200 treballs publicats en revistes d’especialitat, tractant especialment temes com les bases biològiques de la psicologia i de la psiquiatria, trastorns depressius, psicofarmacologia clínica, medicina psicosomàtica, aspectes bio-psicosocials de l’emmalaltir, qüestions d’assistència psiquiàtrica, formacions en psiquiatria, entre d’altres. També va ser investit doctor honoris causa de la Universitat Paul Sabatier de Tolosa.