L’Agencia Comarcal de l’Energia del Bages ha finalitzat la redacció de dotze projectes per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en equipaments públics, onze al Bages i un al Moianès.

El Consell Comarcal del Bages planteja la instal·lació de 815 plaques solars per fomentar l’autoconsum amb una potència de 264KWn que facilitarien la producció de més de 400.000 KWh. Aquesta xifra equivaldria al consum de 115 llars domèstiques i l’estalvi i aportaria prop del 40% de l’energia consumida en aquests equipaments amb energia neta i de proximitat. Es calcula que l’estalvi econòmic aconseguit superaria el milió d’euros al final dels 25 anys de la vida útil de les plaques. El conseller comarcal de Medi Ambient, Joan Zapata, apunta també «la importància d’aconseguir un estalvi d’emissions de CO2, que arribarien a les 130 tones anuals».

Els dotze projectes són a la residència d’avis i àvies de Navàs, les piscines municipals de Sant Fruitós, la Biblioteca Marc de Cardona, les seus dels ajuntaments de Fonollosa, Castellgalí, Castellnou de Bages i Sant Mateu de Bages, la llar d’infants l’Estel d’Avinyó, la Biblioteca de Sant Vicenç de Castellet, l’escola Els Roures de Sant Feliu Sasserra, i la zona esportiva de Súria. També hi ha el pavelló de Santa Maria d’Oló, en aquest cas al Moianès.

Els projectes permeten als ajuntaments disposar de tota la informació tècnica per executar les obres d’instal·lació de les plaques solars. L’Agència Comarcal de l’Energia ja treballa en una nova convocatòria que preveu un total de divuit nous projectes executius per a la instal·lació de plaques solars al territori.