La PAHC atura el desnonament d’una família de Sant Joan

La plataforma negociarà un lloguer social amb la propietat de l'habitatge

Membres de la PACH Bages davant del domicili de Sant Joan

Membres de la PACH Bages davant del domicili de Sant Joan / PAHC BAGES

Queralt Casals

Queralt Casals

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages (PAHC) ha aconseguit aturar fins al mes d’octubre el desnonament d’una parella i els seus dos fills de Sant Joan de Vilatorrada, que s’havia de fer efectiu aquest dimarts al matí. Un nombrós grup d’activistes de la plataforma s’ha concentrat davant el domicili dels afectats, al número 12 del carrer Doctor Tarrés del municipi bagenc i han aconseguit que la comitiva judicial no els fes fora i ajornés el desnonament. És un habitatge unifamiliar adossat propietat de Gramina, un fons d’inversió del qual Building Center, una societat de CaixaBanc, hi té una participació del 20%.

Segons han informat fonts de la PAHC, a partir d’ara la plataforma negociarà amb la propietat per aconseguir un lloguer social per a la família afectada, que ocupa el pis des de fa quatre anys, i que ja ha mostrat la seva total predisposició per arribar a un acord amb la propietat.

El cas de la família de Sant Joan va arribar tot just aquest diumenge passat a l’assemblea de la PAHC. De fet, la plataforma, que fins ara ha actuat sobretot a Manresa, ha fet notar la tendència creixent de casos de desnonaments que els arriben de la comarca, sobretot de Sant Joan (d’on són els dos darrers que han aturat) i de Sant Vicenç de Castellet.