L’Institut Català del Sòl ha iniciat les obres de construcció d’un nou accés adaptat al centre cultural La Sala de Sant Salvador de Guardiola. L’obra consisteix en la construcció d'una rampa des del carrer de la Creu d'1,50 metres d’amplada i un 10% de pendent per accedir a l’edifici per la part lateral dreta aprofitant una de les finestres existents, que es convertirà en la porta d’accés.

Està previst que l’Ajuntament reurbanitzi el carrer de la Creu amb una plataforma única eliminant el desnivell entre la vorera i la calçada. D’aquesta manera l’accés a la rampa des del vial serà adaptat.

El local de La Sala es va inaugurar l’any 1912 i substituí l’antic Casino La Unió, situat a l’actual carrer Pesarrodona. Es tracta d’un edifici d’inspiració modernista en forma de “L”. En una de les ales s’ubica la sala polivalent (teatre, sala de reunions i de ball) i en l’altra un bar restaurant en planta baixa i una sala sense ús en planta pis. L’any 1984 va ser restaurat i ampliat interiorment i, a principis del 2015, tant la sala polivalent com el bar restaurant, varen ser totalment rehabilitats.

L’edifici està catalogat com a Bé de Protecció Urbanística (BPU) en què es protegeix la seva volumetria, i és de propietat municipal.

L’Ajuntament, el Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori i l’Incasòl són el promotors de l’obra, que forma part del programa Reviure les velles ciutats. El projecte té un cost de 58.628 euros, una part dels quals (42.000) els aporta la Generalitat, mentre que la resta (16.628 euros) va a càrrec de l'Ajuntament.