Súria ha fet un canvi d’imatge de l’entrada sud, un cop ha quedat pràcticament completada la rotonda que s’ha construït just davant d’on hi havia l’encreuament amb l’entrada a les instal·lacions d’ICL. Precisament, ha estat l’empresa minera la que ha sufragat el cost d’una infraestructura que, a banda de millorar l’ordenació del trànsit en aquest punt, dota el municipi d’una visible porta d’accés.

El nou nus regulador forma part del conjunt d’inversions destinades a la millora de l’entrada sud a Súria (juntament amb el pla d’urbanització), tot i que es tracta d’un projecte tramitat de forma independent amb un pressupost proper a l’1’18 milions d’euros.

La rotonda suposa una millora visual a l’entrada sud del municipi, però s’ha projectat i materialitzat especialment amb el propòsit que esdevingui una millora en la seguretat del trànsit i dels vianants. El seu diàmetre exterior és de 40 metres amb carrils d’entrada i sortida d’un mínim de 3’5 metres d’ample, amb la millora de l’asfalt, la creació de nous passos de vianants i un semàfor d’entrada i sortida de vehicles al sector del Rieral del Tordell, davant del supermercat Bon Preu, el què suposa un altre reforç en la seguretat per al fluxe de vianants del municipi, ja que es tracta d’una zona molt concorreguda a peu. La nova infraestructura es completa amb un vial de connexió directa amb les instal·lacions mineres.

La nova rotonda s’ha embellit per donar la benvinguda al municipi. S’hi ha plantat una olivera, s’hi han instal·lat unes lletres de gran format amb el nom del poble a la banda sud (per als vehicles que entren), s’hi alçat un petit mur interior amb blocs de pedra i s’ha completat amb una superfície de grava blanca i pedra bolcànica.

Els treballs es van iniciar a principi d’estiu amb la retirada de serveis existents i s’ha anat construint per sectors, de manera que s’ha habilitat durant aquest mig any un desviament del trànsit alternat, però sense haver d’interrompre el pas de vehicles en un punt d’alta freqüència de circulació.