Segueix-nos a les xarxes socials:

Santpedor celebrarà aquest diumenge la festa dels Tres Tombs

La celebració tindrà una cavalcada pels carrers del centre del poble

Santpedor celebrarà aquest diumenge la festa dels Tres TombsEmili Giro Subre

Els carrers de Santpedor tornaran a ser l’escenari aquest diumenge de la tradicional desfilada que reuneix aficionats als cavalls i als carruatges de tota la comarca. La festa dels Tres Tombs es tornarà a celebrar amb motiu de Sant Antoni, després que l’any passat s’hagués de suspendre a causa de la pandèmia.

La festa, organitzada per l’associació Equiset i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santpedor, començarà a les 9 del matí amb un esmorzar popular a la plaça del Sindicat previ a la concentració de cavalls i carruatges.

A 3/4 de 12 hi haurà repic de campanes per part de les campaneres de Santpedor i a 1/4 d'1 començarà la cercavila, amenitzada pels Batuka d’Or i Tabarreta, i que transcorrerà pel carrer del Vall, la plaça de l’Església, la plaça de la Font, el carrer Passeig i la Muralla de Manresa. El concert de les 6 de la tarda a Cal Llovet amb el tercet Solistes i organitzat per la llar d’avis Ca l’Arola serà la cloenda.

Històricament la festa es fa amb motiu de la diada de sant Antoni Abat, a qui la tradició atorga el patronatge dels animals útils per a les feines del camp. També és el patró dels gremis de traginers; per això, en honor seu, es fan a tot el país els tradicionals Tres Tombs, en què el sant beneeix les cavalleries i presideix les cavalcades.

Prem per veure més contingut per a tu