El Geoparc de la Catalunya Central, que recentment ha revalidat el segell Unesco i compleix 10 anys de la seva creació, celebra fins a l’11 de juny la Setmana dels Geoparcs Europeus, un esdeveniment d’àmbit continental que vol posar en valor el patrimoni geològic dels diferents territoris on hi ha un geoparc.

En el cas del Geoparc de la Catalunya Central, hi ha programades una trentena d’activitats que s’allargaran durant gairebé un mes i van arrencar el cap de setmana passat amb diverses sortides guiades sobre el terreny.

Dissabte es va fer l’itinerari de Rocafort a Casassaies, al Pont de Vilomara i Rocafort, i un altre pel pla de Sant Pere, a Navàs. Diumenge es van fer dues sortides més: d’una banda, la Caminada Geoparc per la ruta del romànic montserratí, i de l’altra, una ruta pel coll d’Estenalles per conèixer la geologia i les roques del Montcau.

Les biblioteques públiques, com és habitual, tindran un paper destacat en aquesta Setmana dels Geoparcs, organitzant des de contacontes per als més menuts fins a tertúlies literàries, exposicions o xerrades. Totes les activitats de la Setmana dels Geoparcs Europeus poden consultar-se a la pàgina www.geoparc.cat.