El Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa organitzen una jornada per prevenir els maltractaments a les persones grans. Coincidint amb la data del 8 de juny, Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i els Maltractaments a les Persones Grans, l’Auditori de la Plana de l’Om serà l’escenari d’un programa d’activitats amb tres ponències i la presentació de l’exposició Som grans, amb fotografies d’Oriol Segon Torra.

Els maltractaments a les persones grans són una realitat encara molt invisible que suposa una vulneració dels seus drets. Es produeixen en totes les classes socials i en qualsevol nivell cultural. Malgrat la seva magnitud, segueixen faltant actuacions de prevenció i d’intervenció. La jornada s’adreça a tothom, però especialment a les persones grans i al conjunt de professionals que les atenen. Les entrades per assistir a la jornada són gratuïtes i es poden reservar a les taquilles del teatre Kursaal o bé a través de la pàgina web www.kursaal.cat.

L’any passat el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Manresa van elaborar una Guia local per fer front als maltractaments de les Persones Grans per abordar els casos que es donen a la ciutat i a la comarca.