Segueix-nos a les xarxes socials:

El PSC reclama ajuts al Govern pels afectats dels incendis forestals

El diputat Cristòfol Gimeno acusa la Generalitat de deixar sols els ajuntaments i voldria que es destinessin més ajuts als propietaris per a la gestió forestal

El PSC reclama ajuts al Govern pels afectats dels incendis forestalsALEX GUERRERO

En la sessió del Parlament, d’avui dimecres 20 de juliol, en el apartat de preguntes al Consell Executiu, el diputat Cristòfol Gimeno ha afirmat que el govern, "massa sovint, deixa sols o amb molt poc suport els ajuntaments, en matèries com les de prevenir i gestionar els boscos públics i privats". I ha reclamat "una voluntat clara i urgent per modificar la llei 5/2003, per dotar d’eines i sobretot de recursos els ajuntaments, per una banda, i per dedicar diners a la gestió dels boscos, a fi de prevenir nous episodis com els que hem viscut aquests dies".

La Generalitat "té àmplies competències en aquestes temes", ha afirmat Gimeno, qui ha assegurat que "no s’hi val a descarregar bona part de les mesures sobre ajuntaments, petits o molt petits, que tenen milers d’hectàrees de territori forestal". Al mateix temps que criticava el govern d'ERC i Junts que està al davant de la Generalitat, defensava la política de la Diputació de Barcelona, que "des de fa molts anys, aporta recursos tècnics, humans i econòmics, molt més hauria de fer el Govern de la Generalitat que en té les plenes competències".

Gimeno havia iniciat la seva intervenció amb unes paraules de solidaritat als afectats i molt especialment a tots els que han treballat en la lluita contra la propagació de les flames. El PSC ha constituït un grup de seguiment de tot el relacionat amb els incendis i les seves conseqüències al Bages. "Estarem atents i degudament informats i mobilitzats per a qualsevol gestió, tràmit o acció que pertoqui dur a terme, a fi d’ajudar a resoldre els problemes de tots els afectats", ha afirmat Gimeno. 

Prem per veure més contingut per a tu