Els gegants de Sant Joan de Vilatorrada, Joanet del Cardener i Roser la Filadora, han celebrat 40 anys. Catorze colles d’arreu de Catalunya van visitar el municipi aquest diumenge per acompanyar als gegants de Sant Joan en aquesta data especial. Durant la Festa Major, ja va haver-hi un gran acte commemoratiu, amb la visita dels Gegants de Manresa, padrins del Joanet i la Roser.

Aquest diumenge, les colles participants a la quarantena trobada de gegants van omplir els carrers del municipi. L’alcalde de Sant Joan, Jordi Solernou, va voler agrair a la Colla de Grallers i Geganters de Sant Joan de Vilatorrada que portin «ben amunt el nom del nostre poble arreu del país». El cap de colla del municipi, Isaac Puig, va recordar que «aquest 40è aniversari se celebra gràcies a cadascuna de les persones que durant aquests anys han participat de forma directa o indirecta en l’èxit de la colla gegantera».

La ballada de gegants es va dur a terme a la plaça Major, on totes les colles van rebre un obsequi de Sant Joan de Vilatorrada: una il·lustració dels gegants del municipi a càrrec de l’artista local Sílvia Barrios. A més, la colla gegantera d’Arenys de Munt, fillols dels gegants del municipi, van entrega als geganters santjoanencs un detall per aquests 40 anys.

Un cop finalitzada la ballada, totes les colles van fer una cercavila pels carrers més cèntrics del municipi. Les colles que van participar conjuntament amb la de Sant Joan de Vilatorrada són l’Associació Cultural de Monistrol de Montserrat; els Gegants del Carrer de la Riera de Vic; Gironella; Els K+ Sonen de Balsareny; Torà; els Amics dels Gegants de Montblanc; Santa Coloma de Farners; l’Esquirol; Sallent; Navarcles; Moià; Arenys de Munt i Saldes.