L’Ajuntament i l’Assemblea Feminista Jerònimes organitzen pel proper dissabte 22 d’octubre la segona edició de la Jornada Feminista de Santpedor, que va néixer fa un any com una declaració d’intencions i fruit del treball conjunt entre la regidoria d’Igualtat i l’assemblea feminista del poble i que va tenir molt bona rebuda.

La Jornada d’enguany té per objectiu aprendre i reflexionar al voltant de la sexualitat conscient i els drets sexuals i reproductius de la mà de professionals d’aquestes matèries a través d’un taller i una taula rodona. La regidora d’Igualtat, Núria Martínez Amat, i l’Assemblea Feminista Jerònimes asseguren que «s'ha volgut posar el cos de la dona al centre ja que normalment es silencia, s’invisibilitza i es menysté degut a la repressió que pateixen en els diferents processos corporals per part d'una societat històricament patriarcal».

El taller Coneixent la pelvis i sexualitat conscient serà a les 10 del matí a la capella de Sant Andreu i comptarà amb Elena Serrano, coach sexual individual i de parella, i Núria Falla, fisioterapeuta i osteòpata especialitzada en ginecologia i obstetrícia. Cal inscripció prèvia a través de la web municipal www.santpedor.cat

La taula rodona El teu cos, un camp de batalla, sobre drets sexuals i reproductius, serà a 2/4 de 6 al Convent de Sant Francesc i anirà a càrrec de la psicòloga Maria González, responsable de l’àrea comunitària de l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius i el Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats; la psicòloga i sexòloga Elena Crespi i la metgessa i ginecòloga de la Universitat de L’Havana, Montse Catalán, cofundadora de la casa de naixements Migjorn.

De caràcter més lúdic, el programa de la Jornada feminista de Santpedor inclou un concert-vermut amb Gessamí Boada, cantautora catalana que farà emocionar i reflexionar a través de les seves cançons. Serà a 2/4 d’1 a la placeta del Born, i comptarà amb servei de bar amb la col·laboració de l'Ateneu Ca la Teia.