L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar està portant a terme una renovació de l’enllumenat públic per sistemes de baix consum, i assegura que amb el que s’ha implantat fins ara ja ha aconseguit reduir el cost de l’enllumenat públic en 18.350 euros respecte l’any passat. El consistori ha acordat un pla de contingència per afavorir l’estalvi energètic i pel que fa a l’enllumenat públic continuarà accelerant la substitució de les bombetes antigues i implementarà les bombetes led.

Segons han concretat fonts municipals, les properes instal·lacions seran a les torres del camp de futbol i fins ara s’han renovat els punts de llum de l’escola Jaume Balmes, de l’Ajuntament i del poliesportiu municipal. Pel que fa a la substitució de la llum a la via pública, els darrers canvis s’han fet als carrers Riera, Bauma, Onze de Setembre, Joaquim Borràs, Sant Jordi, Camí del Puig, Baix Vilar, Salt del Rec i plaça Barcelona. A més, s’han adquirit cinc punts de llum que s’activen amb l’energia solar a l’entorn del Raval del Teixidor i a Sant Cristòfol.

En aquest context, l’Ajuntament plantejarà una instal·lació «equilibrada» aquest Nadal en què es reduiran els punts de llum i es cercaran decoracions alternatives. Només es posarà enllumenat a l’eix transversal del municipi, que agrupa la majoria de comerços, i les façanes de l’Ajuntament i del Casino Borràs estaran decorades per unes cortines amb tecnologia LED. Finalment, hi haurà un únic punt de llum a la resta de nuclis de població.

El consistori també ha anunciat que prioritzarà l’adquisició de vehicles municipals de baixes emissions en aquells casos en què s’hagin de substituir o bé adquirir i implementarà punts de recàrrega accessibles per als veïns i veïnes.