Súria dedicarà sis murals de gran format a les Caramelles

Ja s'han començat a puntar en façanes i parets de l'espai urbà de la població

Elaboració d'un dels murals, aquest dissabte

Elaboració d'un dels murals, aquest dissabte / AJUNTAMENT DE SÚRIA

Redacció

Les Caramelles seran presents de forma permanent en l’espai urbà de Súria amb sis murals de gran format dedicats a les colles de la festa. Els dos primers murals es van començar a pintar aquest dissabte 11 de febrer en una de les façanes de la Piscina Municipal, a l’entorn de la plaça de Sant Joan.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada per l’Ajuntament de Súria, a través de l’àrea municipal de Festes, i la Comissió de Caramelles, amb l’objectiu de mantenir la presència de l’esperit caramellaire al llarg de tot l’any en aquest municipi del Bages. La pintada dels murals, iniciada aquest passat cap de setmana, continuarà en els propers mesos. El disseny i realització dels murals de Caramelles és a càrrec del grup de joves artistes suriencs Pau Hernández, Pau Juárez, Abel Martínez i Maria Vila, que l’any 2021 també van fer els actuals murals dels centres d’ensenyament.

Les colles representades en els murals caramellaires seran La Llanterna, Tro Gros, Agrupació Sardanista, Foment Cultural, Altatxu i Coral Sòrissons. L’eix conductor dels sis murals serà la lletra d’El Cant del Poble, l’himne que ha esdevingut un dels emblemes de les Caramelles surienques, les més grans de Catalunya.

Les Caramelles d’enguany tindran lloc dissabte 8 i diumenge 9 d’abril. La festa surienca forma part del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, que aplega les celebracions, festes i elements singulars més destacats del patrimoni cultural i immaterial del país.