Segueix-nos a les xarxes socials:

Els Gegants de Callús estrenen una gegantona per celebrar el desè aniversari

Aquest dissabte celebraran la Trobada de colles geganteres del Cardener, amb vuit colles convidades

Els Gegants de Callús estrenen una gegantona per celebrar el desè aniversariArxiu/P.M.

La Colla gegantera de Callús celebra enguany el desè aniversari de la creació de la seva primera figura, la geganta Maria de Viladelleva, i ho farà organitzant la Trobada de colles geganteres del Cardener, aquest dissabte 8 de juliol, on els acompanyaran les colles de Cardona, la Coromina, Manresa, el Poble Nou (Manresa), Sant Joan de Vilatorrada, Súria i Callús. També hi seran la colla de l'Ametlla de Mar, padrins de la nova gegantona, i la de Sallent, que ho és de la geganta que es va crear ara fa una dècada.

A més, la colla aprofitarà per incorporar una nova gegantona, construïda per en Toni Mujal i vestida per les modistes del poble, i que, després d'una votació popular, s'ha decidit anomenar-la Valentina de Gotmar. Serà la quarta figura de la colla, després de la Maria de Viladelleva (2013), el gegant Tinet dels Manxons (2014) i un gegantó, el drac Juvi (2016).

La diada s'obrirà a dos quarts de sis de la tarda amb la plantada de gegants, a la plaça de l'Església, i a les sis començaran els actes de celebració i presentació, bateig i primer ball de la nova figura, així com un ball de bastons. Posteriorment, s'iniciarà la cercavila que acabarà a la plaça del Doctor Vers, on es faran els actes finals.

El 2010, un grup de gent de Callús va començar a treballar en la possibilitat de crear una colla gegantera al poble. Es van constituir com a entitat, però no va ser fins al 2013, ara fa deu anys que van poder inaugurar la primera figura.

Prem per veure més contingut per a tu