Una renovada Fira de la Coca i el Mató aplega una gentada a Monistrol

El certamen, que enguany s'ha ampliat cap al passeig de la Canaleta, ha comptat amb una setantena de parades

Jordi Escudé

Jordi Escudé

L'ambient festiu i gairebé estiuenc s'ha apoderat aquest cap de setmana de Monistrol de Montserrat en la 29a edició de la Fira de la Coca i el Mató, amb una afluència de les més elevades dels últims anys i amb una redistribució d'espais per fer més fluid el certamen.

La bona entrada que ja es va observar dissabte, s'ha incrementat aquest diumenge, que és el dia fort de la fira. A mig matí ja quedaven ben pocs forats on poder aparcar, fins i tot a les zones habilitades als afores, mentre que el minibús que s'estrenava enguany per portar visitants cap al nucli de la fira funcionava a ple rendiment. A mig matí quedaven ben pocs forats on poder aparcar, fins i tot a les zones habilitades als afores, mentre que el minibús que s'estrenava enguany per portar visitants cap al nucli de la fira funcionava a ple rendiment

A la bona resposta del públic d’enguany, hi ha ajudat l'oferta ampliada amb tastets i maridatges amb vins de la DO Pla de Bages que s'ha obert per primer cop al passeig de la Canaleta. Es tracta del Monvins, un espai nou on s'han traslladat les parades de firaires que fins ara hi havia al carrer Escoles, més estret. També s’hi ha adequat una zona chill out amb un escenari per a demostracions de cuina i actuacions diverses, i que dissabte va permetre allargar la fira fins les 10 de la nit.

L’espai Monvins aplegava mitja dotzena de cellers que oferien varietats de vi blanc i negre amb la DO Pla de Bages i també un cava fet a la comarca però sense DO. Només durant el dissabte, entre matí i tarda, ja s’havien venut més de 200 tiquets per als tastos amb maridatge, i es va arribar a esgotar una de les varietats de vi blanc, que s'ha hagut de substituir per una de nova. 

 Mentrestant, el centre neuràlgic es mantenia a la plaça de la Font Gran, amb l'oferta gastronòmica a base de coques i matons com a productes estrella. En total, es comptaven cap a una setantena de parades (incloent les dels firaires de la Canaleta), que és una de les xifres més altes dels últims anys si bé encara és lluny de les de fa prop d'una dècada en què se superava el centenar, apuntava l’alcaldessa, Núria Carreras.

Tot plegat, es complementava amb activitats paral·leles d'entitats, des dels balls de gegants fins a actuacions de l’esbart, i amb un espai, el Matonets, destinat al públic infantil. 

A l’espera de fer una valoració definitiva, les sensacions aquest diumenge eren «molt positives», apuntava Carreras. «Els canvis han estat un encert» i tot indica que es mantindran.