Segueix-nos a les xarxes socials:

Sant Fruitós perd l'exjutge de pau i activista social i cultural Joan Prat als 91 anys

El funeral tindrà lloc aquest dimecres a les 12 del migdia a l'església de Sant Fruitós

Sant Fruitós perd l'exjutge de pau i activista social i cultural Joan Prat als 91 anysARXIU PARTICULAR

Sant Fruitós de Bages està de dol per la mort de Joan Prat Guitart, que va ser Jutge de Pau i una persona molt implicada en la vida social i cultural del municipi, on va viure durant quatre dècades.Ha mort aquest dimarts a Manresa, als 91 anys, i l'ofici funeral tindrà lloc demà dimecres, a les 12 del migdia, a l’església parroquial de Sant Fruitós.

Joan Prat Guitart

Joan Prat va destacar per la seva llarga trajectòria com a Jutge de Pau a Sant Fruitós, concretament entre els anys 2003 i 2019. Una tasca que li va valer la Medalla d'Honor de l'Associació Catalana en pro de la Justícia, que li fou atorgada el 20 d’octubre del 2018 en reconeixement a la seva exemplar dedicació en vers la justícia de pau.

La tasca com a Jutge de Pau li va valdre una medalla d'honor el 2018

Professionalment, s'havia dedicat al sector bancari, però una de les seves grans aficions fou el teatre. De jove va participar com a actor al grup de l’Acció Catòlica del Carme, a Manresa. Després va destacar com a director. D'una banda, va ser l’encarregat de posar en escena els Pastorets, amb el grup de la Sagrada Família de Manresa, i més tard, a Sant Fruitós de Bages va dirigir els Pastorets al Teatre de les Brucardes, i el grup dels Comerciants Comediants. Moltes obres, totes en català, les adaptava i actualitzava abans de posar-les en escena. També era membre del grup Pessebrístic de Manresa.

Quant a reconeixements, a banda de la Medalla d'Honor que se li va atorgar des de l'àmbit de la justícia, en l'àmbit local també va rebre el Premi Cultural Montpeità l'any 1997.

Prem per veure més contingut per a tu