Sant Fruitós perd l'exjutge de pau i activista social i cultural Joan Prat als 91 anys

El funeral tindrà lloc aquest dimecres a les 12 del migdia a l'església de Sant Fruitós

Joan Prat dirigint Pastorets

Joan Prat dirigint Pastorets / ARXIU PARTICULAR

Jaume Grandia

Sant Fruitós de Bages està de dol per la mort de Joan Prat Guitart, que va ser Jutge de Pau i una persona molt implicada en la vida social i cultural del municipi, on va viure durant quatre dècades. Ha mort aquest dimarts a Manresa, als 91 anys, i l'ofici funeral tindrà lloc demà dimecres, a les 12 del migdia, a l’església parroquial de Sant Fruitós.

Joan Prat Guitart

Joan Prat Guitart / ARXIU PARTICULAR

Joan Prat va destacar per la seva llarga trajectòria com a Jutge de Pau a Sant Fruitós, concretament entre els anys 2003 i 2019. Una tasca que li va valer la Medalla d'Honor de l'Associació Catalana en pro de la Justícia, que li fou atorgada el 20 d’octubre del 2018 en reconeixement a la seva exemplar dedicació en vers la justícia de pau.

La tasca com a Jutge de Pau li va valdre una medalla d'honor el 2018

La tasca com a Jutge de Pau li va valdre una medalla d'honor el 2018 / ARXIU PARTICULAR

Professionalment, s'havia dedicat al sector bancari, però una de les seves grans aficions fou el teatre. De jove va participar com a actor al grup de l’Acció Catòlica del Carme, a Manresa. Després va destacar com a director. D'una banda, va ser l’encarregat de posar en escena els Pastorets, amb el grup de la Sagrada Família de Manresa, i més tard, a Sant Fruitós de Bages va dirigir els Pastorets al Teatre de les Brucardes, i el grup dels Comerciants Comediants. Moltes obres, totes en català, les adaptava i actualitzava abans de posar-les en escena. També era membre del grup Pessebrístic de Manresa.

Quant a reconeixements, a banda de la Medalla d'Honor que se li va atorgar des de l'àmbit de la justícia, en l'àmbit local també va rebre el Premi Cultural Montpeità l'any 1997.