Amb més cor i menys por que en altres ocasions, La Bruixa d'Or va oferir una versió digerible, ahir al Martín Carpena. És cert que els de l'Unicaja no van anar a destrossar i es van prendre la tarda amb molt relaxament. Però l'equip de Pere Romero s'ha d'encomanar a uns jugadors amb grapa com Arteaga, Creus, Giannopoulos o Ljubicic; ells tiben del carro, molt més que un Darryl Monroe que fa dies que s'ho pren amb parsimònia i ahir es va tornar a fer un fart de llançar i de fallar. La Bruixa, que va arribar a perdre de 23 punts abans de la mitja part, es va posar a 13 en els darrers minuts i va acabar amb el cap ben alt.

La Bruixa d'Or va sortir a pista amb un cinc amb Hernández de base, Giannopoulos i Kouguere en les posicions d'ales, i amb Monroe i Arteaga de pivots. És a dir, tots els habituals dels darrers partits amb Pere Romero a la banqueta. Va ser Hernández, qui va avançar els del Nou Congost amb una penetració però aviat els locals van capgirar amb un triple de Calloway i el 2+1 de Caner-Medley (6-2). La Bruixa estava poc tensa en defensa, se li escapaven els rebots i es desinflava en atac, amb pilotes perdudes. El tècnic manresà va haver de demanar temps mort quan no s'havien disputat ni tres minuts (8-2). No hi va haver pas reacció i Creus va entrar en substitució d'Hernández quan ja es perdia 12-2.

No és que l'Unicaja estigués en un estat de molta concentració, ja que només anava fent. Un tap que van clavar a Darryl Monroe duia la pilota cap a Creus, que va clavar el triple del 12-5. També va sortir el suec Eriksson per un molt inactiu Kouguere. Arteaga, almenys, sí que es barallava sota cistelles, malgrat que amb poc encert, igual que Haris Giannopoulos. Ambdós van fer possible que l'equip bagenc es pogués acostar en el marcador, fins un 13-9 (min 7). Asselin va suplir Arteaga i el Manresa es mostrava ara còmode en pista, i amb atacs més fluids, conduïts per un Creus que també anotava (15-11). Es va desvetllar l'Unicaja i Granger va fer que la diferència s'ampliés a nou punts (20-11).

Monroe va anotar el seu primer punt, un tir lliure, i en les files locals Kuzminskas ja tenia tres faltes. Monroe les estava veient molt quadrades en els tirs en joc, com Eriksson, i els malaguenys ja superaven els 10 punts de marge en acabar el primer quart (24-12). Les bones sensacions que havia ofert La Bruixa, ara amb Ljubicic d'escorta, havien durat poc.