Aquest dilluns s'ha acabat de tancar el fitxatge del base català Lluís Costa a l'ICL Manresa. El club del Congost i el Peñas d'Osca de la lliga LEB Or han acordat avançar la incorporació del jugador català d'1,87 metres i 22 anys (en farà 23 la setmana vinent).

El passat mes de setembre es va fer públic que el jugador passaria a formar part de la plantilla manresana a partir de la propera temporada, la 2016/17 i que continuaria aquest curs a Osca. Però la greu lesió de Milos Milisavljevic, el base serbi que havia fitxat el Manresa, ha avançat l'arribada de Lluís Costa que ajudarà en la direcció de l'equip Álex Hernández.

Queda per aclarir si el Bàsquet Manresa, que en les properes hores farà oficial l'arribada de Costa, mantindrà en la plantilla Jermaine Thomas o en prescindirà. El base americà amb passaport hongarès es va lesionar a l'esquena i en els dos darrers mesos només ha jugat 7 minuts, 4 en el partit d'aquest passat diumenge que l'ICL va perdre per 86-57 a la pista del Movistar Estudiantes que era el cuer de la lliga Endesa.

Sorgit del planter del Barça, Lluís Costa farà 23 anys el proper 27 de febrer. És un base d´1,87 metres, En les últimes temporades ha anat consolidant-se com un dels directors de joc més fiables que hi ha a la LEB Or. Va completar una primera etapa al Peñas d´Osca de dues temporades del 2012 fins el 2014. En la campanya passada va ser en el Tizona Burgos dirigit per Andreu Casadevall que va assolir un ascens esportiu a l´ACB que es va acabar frustrant per les raons econòmiques conegudes. Era un dels bases de l´equip castellà, amb Albert Sàbat, ara al Joventut.

En el cas de Costa, tenia de mitjana 18 minuts en pista, amb 5,3 punts, 2 rebots i 3 assistències. Actualment era el gran timó en el Peñas que entrena Quimet Costa (no tenen cap parentiu9, que és tercer amb un total de 13 victòries i 8 derrotes. Jugava uns 24 minuts per partit, amb números estimables de 10,8 punts, 2 rebots més 4 assistències i una valoració d´11,5 de mitjana.

S'espera que aquesta mateixa setmana Lluís Costa es pugui afegir als entrenaments i debuti en el proper partit de lliga que serà el dia 28 de febrer, al Congost i davant el Montakit Fuenlabrada, després del parèntesi de la Copa del Rei.