El Bàsquet Manresa farà avui el darrer entrenament abans del que pot ser el partit definitiu del curs si els homes d'Ibon Navarro poden vèncer el cuer Gipuzkoa. I és que aquest diumenge, a partir de les 19 hores, els jugadors de l'ICL tindran la permanència si són capaços de batre el seu adversari en un partit que començarà a les 19 hores.

Si guanyen, deixaran enrere de forma definitiva l'Estudiantes, que mitja hora abans jugarà davant del Barça en un altre partit dramàtic. Quan falten dues jornades, l'ICL té 10 victòries per 8 l'Estudiantes. I el Rio Natura Monbus es troba just al mig (amb 9); els gallecs visitaran aquest vespre, a partir de les 21 h, un Andorra que ja està salvat. Per al Manresa, deixar tres equips darrere seria ideal per evitar-se els maldecaps a l'estiu si l'ascens que hi ha pactat amb l'Ourense acaba provocant que siguin tres els que acabin perdent la categoria.

Ibon Navarro advertia ahir a la roda de premsa que demà "a la banqueta no hi baurà ni transistors ni mòbils pendents del que passi a l'Estudiantes-Barça, jo no vull que ningú es distregui". El tècnic ha demanat a tots els aficionats el compromís d'ajudar l'equip i estar disposats a patir amb ell; també ha reconegut que es mereixen tenir la recompensa d'un resultat positiu després de només quatre victòries com a locals.

L'entrenador de l'ICL ha afirmat que "som conscients que sí que hi ha ganes de festa i de celebració; però, de moment, encara no hi ha res per celebrar. Ens queda al davant molta feina, jo m'espero el millor Gipuzkoa, que no s'hi juga res però ja vam veure el que va passar amb el Sevilla. Estic segur que serà un partit que ens costarà moltíssim de guanyar; volem començar-lo bé però el nostre adversari és dur de pelar i el principal de tot ho tinc al cap, poder arribar al final amb opcions de victòria i guanyar". Hi haurà alguna mentalització per al partit però, de moment, Navarro no l'explica.

Fisac apel·la a l'orgull

El RETAbet.es com es coneix pel seu patrocinador, Gipuzkoa amb el seu nom més planer, només ha guanyat 5 partits, tres a casa (entre ells al Manresa) i dos a fora. Amb jugadors prou destacats com són el base Pedro Llompart, Doblas, Jordi Grimau i Marcus Landry, l'equip basc està ben capacitat per ser un malson si el Manresa no està en la seva millor versió.

Porfi Fisac, l'entrenador, va explicar ahir que "haguéssim volgut anar al Nou Congost més vius, però segur que traurem la dignitat i l'orgull". Ahir, en semifinals de la LEB Or, el Leyma Coruña va batre per 82-71 el Melilla i el Peñas d'Osca (83-71) el San Pablo Burgos. Els conjunts vencedors dominen per 2-1.